marți, 20 noiembrie 2018

România încotro?

Anul 100 al dezbinarii noastre

În neasemuita-i inteligență mioritică, acest popor eterogen, cu aspirații apocaliptico-sf-isto-megalitico-tuneluri-sub-bucegi-energii-cosmice, nu e în stare să discearnă între o manipulare ieftină pe feisbuc și o știre falsă.
ANUL CENTENAR, parcă ar fi un fel de mama omida sau noul șlagăr manelisto-hausist, de parcă acum 101 ani era pustiu pe-aici, de parcă înaintașii noștri au fost fantome 2000 de ani.
Cu un președinte neamț, cu bau-baul zilei dragnea, suspectul de serviciu, inculta veorica, cea prost cuvântătoare acest popor ”ales” calcă brutal și grobian cu bocancii plini de mui spre psd și ură contra oricui ”nu e cu noi” pe jertfa înaintașilor care au platit cu viața lor, nașterea națiunii moderne. Dar suntem uniți în ”cuget și simțiri”, evlaviosi, cu ”doamne ferește in suflet”, mancatori de mici, ceafa de porc în post, râgâitori de codoi din bere dar ortodocsi practicanți nevoie mare, unii ținând post negru dar bârfitori si clevetitori de ultimă speță, așa ne găsește ”anul reunirii noastre”.
Patriotismul, un cuvânt desuet, pierdut în negura timpurilor tulburi, ajuns ”decât” un arhaism ciudat.
Undeva se punea o întrebare: ”ce-i lipsește României”? Cred că un popor.
Facem n-petiții on-line, de a salva ”scorușul pitic și cucuveaua mică”, dar o petiție sa salvăm identitatea poporului ăsta, valorile lui adevărate, mintea cea de pe urmă, jertfa înintașilor, adevărata uniune națională cine o face?
Imnul național, doar un cântec, nu ne aduce aminte de nimic, culcă-te române,... are grijă de tine.
Zicea unu' cândva ” somnul rațiunii naște monștri”, pe naiba, naște un popor modern european, feisbucist, basist, iohanist, codrutist, lazarist, liviastancist, timmermanist, muidragnist, ”intelijent” nevoie mare, ” da eu cu cine votez”? Nene ”Iancule” din pacate scrierile matale sunt veșnice în Românica” unora.
Bravos natiune! Halal sa-ti fie! Sa traiasca Republica! Vivat Principatele - Unite!
”Mangafaua eu! A opta oară tradus!” Carnaval sau nu, ne place și pâinea și circul.
La mulți ani, poate...